Dabo House


Kurser och workshops i  Västafrikansk dans                               Djembekurser                                              Dans- och trumresor

Reparation och försäljning av djembetrummor                         Djembesolist i konserter                            Konserter och festivaler                   

Dabo House


Dabo Music har ett eget guesthouse i Afrika: Dabo House som är idealiskt beläget i stadsdelen Tranquil i Western Division, Gambia.


Vi kan tillhandahålla bil och egen chaufför, till självkostnadspris. Vi har också möjlighet att erbjuda kock som kan ta hand om er och ge hel- eller halvpension, allt enligt era önskemål. Hör med oss om priser.

Vi vill poängtera att det är viktigt för oss att ge våra anställda rättvisa villkor, vilket tyvärr inte alltid är fallet i denna del av världen. Inte ens när man bor på de finaste hotellen kan man vara säker på detta.

 

Maison Dabo är alldeles nybyggt (2012) och alla rum har dusch och toalett samt takfläkt och myggnät. Brusubi är en trygg och lugn stadsdel, men vi har ändå murar för att våra gäster ska kunna få lugn och ro. Vi har två anställda som bor i ett av husen för att kunna ge er bästa möjliga service.


Med vår lokalkännedom kan ni också få skräddarsydda utflykter och upplevelser utöver det vanliga.

Vi har tex kontakter med de bästa dans- och trumlärarna, och det är enkelt att arrangera privatlektioner. Vill man på samma sätt besöka någon av byarna utanför turiststråken så är det lätt att ordna.Har du frågor?

Tveka inte att kontakta oss för information eller bokningar:

Telefon +46-18 24 25 07

eller e-post  info@dabomusic.se

Tranquil


Stadsdelen Tranquil, mellan Bijilo och Brufut, är en lugn och trygg stadsdel med jämförelsevis hög standard. I Afrika brukar elbolagen tex oftast leverera elektricitet endast under vissa timmar varje dag. Men i Brusubi är det "24 hours" det vill säga dygnet runt, och med afrikanska mått mätt är detta högsta lyx. Under regnperioden, då det är mycket varmt, har dock elbolagen problem att leverera ström helt utan avbrott. Vårt compound är idealiskt beläget endast 12 minuters promenad från den mest ljuvliga paradisstranden vid Atlanten. Likaså är det nära, bara ett par minuters promenad, till Right Choise Supermarket som är en mycket välsorterad butik där även européer kan finna allt som de kan behöva.

Det är också nära till taxi och annan service.


Men, det gäller att komma ihåg att detta ändå är Afrika. Levnadsstandarden är inte i närheten den nivån vi har i Sverige, men samtidigt så behöver man också mindre när klimatet är så underbart. Under högsäsong är det i princip alltid bra väder, alltid soligt och varmt. Då blir livet också på många sätt enklare. I alla fall för oss västeuropéer som får besöka Afrika för underbara semesterveckor. För den genomsnittlige gambiern så är livet istället strävsamt och knapert. Men ändå verkar de flesta ha en underbar förmåga att njuta av livet och glädja sig över det lilla man har. Där har vi ännu mycket att lära!

Gambia

Gambia är ett litet land på Afrikas västkust. Landet är på alla sidor omgivet av Senegal utom den västra Atlantkusten, och landet delas naturligt av Gambiafloden som går rakt från Atlanten och vidare österut in i Afrika. På samma sätt som Gambia är omgivet av Senegal så är också Gambia en engelskspråkig enklav i västafrika, som ju annars till större delen talar franska. Detta förenklar förstås för den vanliga svenska turisten, som ofta känner sig säkrare på engelska än sin skolfranska. Gambia kallas för "the smiling coast", och det är ett helt rättvisande namn. Människorna här är vänliga och hjälpsamma. Ibland är vi svenskar kanske inte vana med en så direkt framtoning, men när man vant sig så känner man oftast det vänliga intresset från folk.


Klimatet är nog ändå det bästa med Gambia. Från ungefär oktober till april så har man i princip samma väder varje dag. Sol och värme. Regnar gör det inte förrän framåt maj, när regnperioden - förhoppningsvis kommer. Sommaren 2012 så hörde några kanske om den förfärliga torkan i Sahel, ett område som Gambia tillhör. I detta sammanhanget är också turismen extremt viktig. Alla som väljer att förlägga sin semester till Gambia hjälper samtidigt detta folk att få en försörjning.


Vi brukar säga, Gambia är ungefär som Thailand, fast till halva priset. Samma sol, samma värme, samma paradisstränder. Men roligare dans och musik. Tycker vi, i alla fall.


Man flyger enkelt till Gambia, och det är flera flygbolag som har Banjul som destination. Under turistsäsong kan man flyga med Vingresor, men även reguljärflyg går flera gånger i veckan. Brussel Airlines, Royal Maroc Airlines och Lufthansa, Turkish Airlines är några bolag. Beroende på hur tidigt man bokar (alt. sista minuten) så kan man få en biljett för mellan 4 500-9 000 kr

Copyright © All Rights Reserved