Songsafari med dans&trummor 2022


Songsafari Gambia 1-15 januari 2022

Körsång, dans & trummor i en svårslagen kombination

Foto: Frida Johansson

Songsafari med

Anders Nyberg

Sedan flera år arrangerar vi  dans- och trumresa under de två första veckorna i januari.

Nu har vi tagit vårt koncept med dans, trummor och körsång ett steg vidare. För andra gången arrangerar en Songsafari tillsammans med Anders Nyberg, legendarisk körledare, arrangör och kompositör - med världen som arena.

Förutom dans och trummor så utforskar vi under Anders ledning sånger från hela världen. Du som sjungit i kör i hela ditt liv, eller du som aldrig tagit en ton, är lika välkommen. Anders har en alldeles speciell förmåga att få människor att ta fram det som finns inuti. Det kommer att bli magiskt, så missa inte detta!

Boka in 1-15 januari 2022 för årets bästa upplevelse!

Vi har valt att förlägga resan till Gambia som är ett trevligt och säkert resmål, där de flesta talar engelska.

Vi erbjuder alltid dans på både nybörjar- och avancerad nivå för de allra bästa guineanska danslärarna som undervisar oss i Soussou-tradition. Även djembetrummorna kommer att ha lika hög nivå på sina lärare

Vi satsar mycket på att ha en hög kvalité på dansen och oavsett om man är helt nybörjare, eller om man dansat på hög nivå i flera år, så är undervisningen och energin av högsta klass!

Denna resa är även lämplig som fortbildning för kyrkomusiker, körledare, musiker och musiklärare. Om du behöver ett underlag för att söka pengar, kontakta oss så hjälper vi dig. 
För den som vill ges också möjlighet att prova på det afrikanska instrumentet ballafon, som är den afrikanska upplagan av Xylofon (se bilden nedan). Vi kommer också att stifta bekantskap med stränginstrumentet kora som är ett mycket speciellt instrument och som påminner lite om den västerländska harpan. Utöver det kommer vi att utforska en del av den rika västafrikanska sångtraditionen, och lära oss några sånger som hör intimt samman med dansen.


Vi dansar och trummar på stranden, som ligger 12 minuters promenad från Dabo House så det blir en skön uppvärmning till danspassen.


Dabo House erbjuder 18 bäddar, i trebäddsrum. Tyvärr finns inga enkelrum, men det finns fler hotell i närheten om du behöver enkelrum. Flera gäster har sagt att det är skönare sängar och kuddar på Dabo House, så det är först till kvarn som gäller!Songsafari 2020

Rekreation och vila på den långa paradisstranden.


Den underbara takterassen med havsbris!

Perfekt för ett yogapass!

Vad ingår?

I resan ingår:

Frukost och middag 14 dagar. Det går att köpa till lunch för en billig peng på Dabo House, eller att äta lunchen nere på stranden.

Körworkshops med Anders Nyberg 5 dagar i veckan på kvällstid, och utbyte/samarbete med en afrikansk kör. 
Dans/trumlektioner 5 dagar i veckan på morgonen, nybörjarnivå och fortsättningsnivå. 

Ackompanjemang till dansen av livemusiker


Vi dansar endast på morgonen. Vår erfarenhet är att det efter några dagar brukar kännas alldeles lagom med ett rejält danspass per dag. Men det är bara att säga till om du vill ha dans både morgon och kväll, då ordnar vi det!
Dabo Music Dance & Drumcamp 2016

Dabo Music Dance & Drumcamp

Januari 2013

Höstgänget 2013

Detta är en resa som passar alla åldrar!

En resa med dans, musik, trummor och sång är en upplevelse för livet.

Dabo Music Dance & Drum Camp 2019

Dabo Music Dance & Drumcamp 2018

Ungdomskören Uppsala City Soul Teens

körresa påsken 2019

Välkommen med din anmälan via e-post

info@dabomusic.se

Vad kostar det?


Priset för resan är lite beroende på vilket boendealternativ man väljer

11 500 kr flerbäddsrum i Dabo House med delad dusch och toalett i separat byggnad.

12 500 kr flerbäddsrum i Dabo House med egen dusch och toalett

Det finns flera reguljära flygbolag som trafikerar Banjul. Om det flyg du vill boka inte helt passar till kursens datum så går det att förlänga sin vistelse med någon dag, både innan och efter kursen. Ett rum kostar 350 kr per natt inklusive frukost. Hör snabbt av er till oss om ni behöver boka till extra nätter, så att det fortfarande finns lediga rum.


Extra aktiviteter som ingår i priset:

- Välkomstfest med uppträdande

- Grillkväll nere på stranden

- Avslutande Doundounbah/gatufest med     show på vårt guesthouse

- Alla deltagare får också varsin Dance Camp T-shirt!


Det är alltså mycket som ingår i priset! Vid en jämförelse av andra, likvärdiga, resor så menar vi att du får mycket för pengarna!


Vi arrangerar också lite andra utflykter, och det kostar från 50-200 kr för enklare utflykter (hyra av bil) till 600-700 kr för heldagsutflykter inklusive lunch

Det som INTE ingår är dryck till måltiderna samt buteljerat vatten, men det kostar inte många kronor att köpa. Det finns en mycket

välsorterad supermarket alldeles intill vårt hus, men vi vill gärna uppmuntra våra deltagare att handla dryck av killarna nere på stranden som på så vis får lite förtjänst. Vi säljer också dryck, även vin och öl, i samband med måltiderna serveras vid vårt guesthouse.

Tillkommer gör även taxiresan till och från flygplatsen i Banjul. Vi ordnar med hämtning, och betalar chauffören. Ni betalar sedan till oss, och det är ungefär 120 kr per resväg om ni är några som delar bil.


Vi har ett begränsat antal platser på kursen och för att boka en plats betalar du alltså in en

anmälningsavgift på 1 000 kr

och det är först till kvarn som gäller

 

Dessa pengar kan swishas i Sverige, så skickar vi ner dem till Gambia. Blir du sjuk och inte kan åka med så får du tillbaka denna anmälningsavgift.

Slutlikvid betalas kontant på plats nere i Gambia, det går bra att betala i Svenska pengar och du får kvitto. Det går också att få en faktura och betala in på Dabo House's bankkonto i Gambia, då gäller

1 december som sista betalningsdag. Vi är kontaktpersoner i Sverige, men det är

Dabo House som formellt är kursarrangörer och betalar skatt i Gambia. Det är därför som avgifterna också betalas på plats. Det är också ett skydd för er resenärer, då man inte betalar för något som inte blir av, något som blivit påtagligt under Covid-19 pandemin.


 En slags afrikansk resegaranti :-)

Anmälan via e-post

info@dabomusic.seKörsång med gänget från 2018

Vår fantastiska kökspersonal lagar all mat från grunden, med färska råvaror. Det serveras afrikansk mat, men även europeisk mat så menyn är väldigt varierad.

Det finns dock begränsade möjligheter till särskild kost. Men enklare behov av särskild kost som laktosfri, vegetarisk och glutenfri kan ordnas. Vegansk kost finns, men är kanske inte så varierad som man skulle kunna önska. Kontakta oss i god tid, så försöker vi lösa det!

Dabo Music Dance & Drumcamp 2014

Dabo Music Dance & Drumcamp 2017

Dabo Music Dance & Drumcamp 2017

Copyright © All Rights Reserved