Om oss


Kurser och workshops i  Västafrikansk dans                               Djembekurser                                              Dans- och trumresor

Reparation och försäljning av djembetrummor                         Djembesolist i konserter                            Konserter och festivaler                   

Younoussa Dabo


Younoussa Dabo är född rakt in i den västafrikanska musiktraditionen. I hans hemland, Guinea, började han tidigt dansa, sjunga och spela djembe i sin hemby utanför Boké


Efter ett antal år i huvudstaden Conakry ledde musiken honom sedan ut i världen och han har allt sedan dess arbetat som professionell artist. Han har medverkat i festivaler med olika musik- och balettrupper och även producerat shower med den grupp som han själv varit ledare för.


Mellan 2004-2010 var han anställd som huvudlärare i djembe för organisationen "Ecco Gambia" som specialiserat sig på att arrangera kurser i Västafrikansk dans, musik och sång för Musik- och Danshögskolor i norra Europa.


Younoussa bor sedan 2011 i Uppsala och här i Sverige arbetar han med Skapande Skola-projekt. Han arbetar också som danslärare för Uppsala Danscenter.


Younoussa frilansar även som musiker och danslärare och åker runt om i landet för att leda workshops i Västafrikansk dans och djembetrummor


Vill du kontakta Younoussa är hans e-post:

yon@dabomusic.se

Ulrika Ardin Dabo


Ulrika Ardin Dabo är ubildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Efter kantorsutbildning vid folkhögskola avlade hon Kör- och sångpedagogisk examen vid KMH. Några år senare återvände hon till Musikhögskolan för att komplettera med en organistexamen.


Det var i samband med en studieresa till Gambia med Kungl. Musikhögskolan som Ulrika och Younoussa's vägar korsades, och som blev startskottet till Dabo Music.


Med Dabo Music arbetar Ulrika mest med marknadsföring och ekonomi men är ibland med och har workshopar. Särskilt då det är samarbete med körer inom Svenska Kyrkan. När tid finns är hon gärna med och har sångpassen på dessa workshops.


Ulrika innehar sedan 2019 en organisttjänst i Sollentuna församling


Vill du kontakta Ulrika är hennes e-post:

ulrika@dabomusic.se


Framträdanden


Vi kommer gärna och gör framträdanden med musik och bildvisning hos både unga och äldre. Vi berättar om Afrika i allmänhet och Guinea i synnerhet. Vi visar kläder och smycken, sjunger och dansar samt visar bilder och berättar om vårt byutvecklingsprojekt i Guinea. Vi har medverkat flera gånger i kyrkor, skolor och musikcaféer och andra evenemang. Vi har också haft underhållning på bröllop och fester, och då i interaktiv form där festdeltagarna får prova på att dansa och ibland sjunga också. Det brukar vara mycket uppskattat!


Younoussa är också regelbundet anlitad för att spela djembe i samband med  konserter och musikgudstjänster.


Välkomna att boka oss för större eller mindre konserter och framträdanden.


telefon: +46- 18 24 25 07

e-post: info@dabomusic.se


Copyright © All Rights Reserved