Dans, trummor och körsång 2024


 Gambia 6-20 januari 2024

Körsång, dans & trummor i en svårslagen kombination

Foto: Frida Johansson

Körsång i en underbar, och tillåtande miljö.

Dans, trummor och sång

Sedan flera år arrangerar vi dans-Trum och sångresa under de två första veckorna i januari. Närmare bestämt 6-20 januari 2024.


Förutom dans och trummor så utforskar vi under Younoussa Dabo's ledning den rika guineanska sångtraditionen, som är intimt sammankopplad med dans och trumrytmerna.
Vi sjunger också i kör och har ett utbyte med en gambisk kör i en av de lokala kyrkorna i närområdet. Det brukar vara mycket spännande och givande möten. Du som sjungit i kör i hela ditt liv, eller du som aldrig tagit en ton, är lika välkommen. Samarbetet med den lokala kören är präglad av en tillåtande och generös atmosfär. Det kommer att bli magiskt, så missa inte detta!

Boka in de två första januari 2024 för årets bästa upplevelse!

Vi har valt att förlägga resan till Gambia som är ett trevligt och säkert resmål, där de flesta talar engelska.

Vi erbjuder alltid dans på både nybörjar- och avancerad nivå för de allra bästa guineanska danslärarna som undervisar oss i Soussou-tradition. Även djembetrummorna kommer att ha lika hög nivå på sina lärare

Vi satsar mycket på att ha en hög kvalité på dansen och oavsett om man är helt nybörjare, eller om man dansat på hög nivå i flera år, så är undervisningen och energin av högsta klass!

Denna resa är även lämplig som fortbildning för kyrkomusiker, körledare, musiker och musiklärare. Om du behöver ett underlag för att söka pengar, kontakta oss så hjälper vi dig. 
Förutom att spela djembetrummor så erbjuder vi även en dag med workshops i andra västafrikanska instrument såsom ballafon, kora och bollon mfl.

Utöver det kommer vi att utforska en del av den rika västafrikanska sångtraditionen, och lära oss några sånger som hör intimt samman med dansen.


Vi dansar och trummar på stranden, som ligger 12 minuters promenad från Dabo House så det blir en skön uppvärmning till danspassen.


Dabo House erbjuder 18 bäddar, i trebäddsrum. Tyvärr finns inga enkelrum, men det finns fler hotell i närheten om du behöver enkelrum. Flera gäster har sagt att det är skönare sängar och kuddar på Dabo House, så det är först till kvarn som gäller!Songsafari 2020

Rekreation och vila på den långa paradisstranden.


Den underbara takterassen med havsbris!

Perfekt för ett yogapass!

Dans-trum-körsång, gruppen januari 2023

Vad ingår?

I resan ingår:

Frukost och middag 14 dagar. Det går att köpa till lunch för en billig peng på Dabo House, eller att äta lunchen nere på stranden.

Sångworkshops traditionell guineansk

2 dagar i veckan på kvällstid

Körworkshops 3 dagar i veckan på kvällstid, och utbyte/samarbete med en afrikansk kör. 
Dans/trumlektioner 5 dagar i veckan på morgonen, nybörjarnivå och fortsättningsnivå. 

Ackompanjemang till dansen av livemusiker


Vi dansar endast på morgonen. Vår erfarenhet är att det efter några dagar brukar kännas alldeles lagom med ett rejält danspass per dag. Men det är bara att säga till om du vill ha dans både morgon och kväll, då ordnar vi det!
Dabo Music Dance & Drumcamp 2016

Dabo Music Dance & Drumcamp

Januari 2013

Höstgänget 2013

Detta är en resa som passar alla åldrar!

En resa med dans, musik, trummor och sång är en upplevelse för livet.

Dabo Music Dance & Drum Camp 2019

Dabo Music Dance & Drumcamp 2018

Ungdomskören Uppsala City Soul Teens

körresa påsken 2019

Välkommen med din anmälan via e-post

info@dabomusic.se

Dans och trumresa januari 2022

Vad kostar det?


Priset för resan är lite beroende på vilket boendealternativ man väljer

1 200 euro trebäddsrum i Dabo House med delad dusch och toalett i separat byggnad.

1 300 euro trebäddsrum i Dabo House med egen dusch och toalett.


Det finns flera reguljära flygbolag som trafikerar Banjul. 


Datum för kursen är 6-20 januari. Undervisningen börjar söndag 7 januari på morgonen, och avslutande fest blir fredag 19 januari. Det finns möjlighet till att boka till en extra natt den 5 januari, och likaså söndag den 21 januari.

Behöver du enkelrum så hänvisar vi till andra boenden i området.


Extra aktiviteter som ingår i priset:

- Välkomstfest med uppträdande

- Avslutande Doundounbah/gatufest med     show på vårt guesthouse

- Alla deltagare får också varsin Dance Camp T-shirt!


Det är alltså mycket som ingår i priset! Vid en jämförelse av andra, likvärdiga, resor så menar vi att du får mycket för pengarna!


Körsång med gänget från 2018

Vår fantastiska kökspersonal lagar all mat från grunden, med färska råvaror. Det serveras afrikansk mat, men även europeisk mat så menyn är väldigt varierad.

Det finns dock begränsade möjligheter till särskild kost. Men enklare behov av särskild kost som laktosfri, vegetarisk och glutenfri kan ordnas. Vegansk kost finns, men är kanske inte så varierad som man skulle kunna önska. Kontakta oss i god tid, så försöker vi lösa det!

Dabo House arrangerar också lite andra utflykter, och det kostar från 10-30 euro för enklare utflykter (hyra av bil) till 60-120 euro för heldagsutflykter inklusive lunch

Det som INTE ingår är dryck till måltiderna samt buteljerat vatten, men det kostar inte många kronor att köpa. Det finns en mycket

välsorterad supermarket alldeles intill vårt hus, men vi vill gärna uppmuntra våra deltagare att handla dryck av killarna nere på stranden som på så vis får lite förtjänst. Vi säljer också dryck, även vin och öl, i samband med måltiderna serveras vid vårt guesthouse.

Tillkommer gör även taxiresan till och från flygplatsen i Banjul. Vi ordnar med hämtning, och betalar chauffören. Ni betalar sedan till oss, och det är ungefär 30 euro per resväg och bil. Det blir förstås billigare per person om man kommer med samma flyg och kan dela bil.


Vi har ett begränsat antal platser på kursen och för att boka en plats betalar du alltså in en

anmälningsavgift på 2 000 kr

och det är först till kvarn som gäller

 

Själva kursen arrangeras av Dabo House Gambia och deltagaravgiften betalas kontant på plats nere i Gambia.

Anmälningsavgiften betalas via Swish i svenska kronor. Det går tyvärr inte att swisha hela deltagaravgiften, som alltså betalas med euro i kontanter.

Det går bra att få ett kvitto från Dabo House.


1 december är sista betalningsdag för anmälningsavgiften. Vi är kontaktpersoner i Sverige, men det är

Dabo House som formellt är kursarrangörer och betalar skatt i Gambia. Det är därför som avgifterna också betalas på plats. Det är också ett skydd för er resenärer, då man inte betalar för något som inte blir av, något som blivit påtagligt under Covid-19 pandemin.

En slags afrikansk resegaranti :-)


Om du avbokar senare än 1 december så betalas inte anmälningsavgiften tillbaka.


Anmälan via e-post

info@dabomusic.seDabo Music Dance & Drumcamp 2014

Dabo Music Dance & Drumcamp 2017

Dabo Music Dance & Drumcamp 2017

Copyright © All Rights Reserved